The Fact About νευροχειρουργος αθηνα That No One Is Suggesting

Βαθμού Ι ή ΙΙ αστροκύτωμα: Στα παιδιά μπορεί να αναπτύσσεται οπουδήποτε στον εγκέφαλο και ο πιο συχνός τύπος είναι το βαθμού Ι πολυκυτταρικό αστροκύτωμα.

Ακόμη κι αν το ανεύρυσμα δεν έχει υποστεί ρήξη, αν είναι μεγάλο σε μέγεθος μπορεί να πιέζει τα νεύρα και τους ιστούς του εγκεφάλου, προκαλώντας πιθανώς τα παρακάτω συμπτώματα:

Ζαλάδα μετά το φαγητό: Γιατί συμβαίνει – Τι να κάνετε εκείνη τη στιγμή

 Ο υδροκέφαλος μπορεί να υπάρχει από τη γέννηση (συγγενής) ή να είναι επίκτητος στην παιδική ηλικία. Σε κάθε περίπτωση εμφανίζεται με διαφορετικά αίτια:

Η ανάπτυξη υδροκεφαλίας που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα μπορεί να έχει τραγικές επιπτώσεις στην υγεία και την ανάπτυξη ενός παιδιού. Η αύξηση της ενδοκράνιας πίεσης μπορεί να απειλήσει άμεσα τη ζωή του παιδιού και να απαιτεί επείγουσα νευροχειρουργική αντιμετώπιση.

Η βιοψία είναι ο μοναδικός αξιόπιστος τρόπος για τη διάγνωση ενός εγκεφαλικού όγκου, για την ιστολογική του κατάταξη και για το σχεδιασμό της αντιμετώπισής του.

Επίσης το ουσιαστικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι «υδροκεφαλισμος»

Το υγρό κυκλοφορεί γύρω από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό και έχει τρεις κύριες λειτουργίες:

Η ακτινοθεραπεία συμβάλλει στον τοπικό έλεγχο της νόσου και στην προσπάθεια εξάλειψης της ασθένειας από άλλες περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος. Ο καρκίνος για παράδειγμα έχει τη δυνατότητα να μετακινηθεί και να εγκατασταθεί στη σπονδυλική click here στήλη και το νωτιαίο μυελό.

Πιο συγκεκριμένα, καλύπτουν όλο το φάσμα των νευροχειρουργικών παθήσεων όπως:

Ακτινοθεραπεία πρωτονίων, όπου η πηγή ακτινοβόλησης είναι πρωτόνια και η δόση που λαμβάνει ο φυσιολογικός ιστός με αυτή την τεχνική είναι μικρότερη από την ακτινοβολία με ακτίνες-χ.

Η χρήση φαρμακευτικής θεραπείας για την αντιμετώπιση εγκεφαλικών όγκων μπορεί να γίνει:

Υπάρχουν πολλοί τύποι πρωτοπαθών όγκων εγκεφάλου, οι οποίοι προσδιορίζονται ανάλογα με τον τύπο των κυττάρων από τα οποία εξορμούν, για παράδειγμα οι περισσότεροι άρχονται από τα κύτταρα της γλοίας (στηρικτικά), εξ ου και ονομάζονται γλοιώματα. Στους ενήλικες οι πιο συχνοί είναι:

Σπασμοί που εμφανίζονται ξαφνικά σε ένα ενήλικα χωρίς προηγούμενο ιστορικό σπασμών ή ατυχήματος με εμπλοκή του εγκεφάλου ή άλλης ασθένειας που προκαλεί σπασμούς, πρέπει να δημιουργεί την υποψία για εγκεφαλικό όγκο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *